Brydning og "Åben skole"

Nyt initiativ skal sætte brydning og anden kampsport på skoleskemaet

Sammen med "Center for Kamp og Kultur" og "Forandring gennem sport", opstarter specialforbundene for Karate, Judo/Ju-Jitsu samt Brydning Åben-skole- projektet ”Kampsport og Læring”.

Den åbne skole er inddragelse af og samarbejder med det omgivende samfund. Der er lovmæssigt krav om, at skolerne skal samarbejde med lokalsamfundets idræts- og foreningsliv for at styrke styrke elevernes læring og trivsel.

(Foto: Niels Hansen, KIF)

”Kampsport og Læring” vil via Åben Skole give elever og lærere ny viden om hvordan kampsports fagord, som fx grounding, selvbeherskelse, selvtillid, respekt og disciplin kan anvendes til at give læring om kropsbasis med fokus på bevægelsesudtryk, balance, fairplay, robusthed og meget mere.

Vi kommer med et struktureret bevægelsesforløb til eleverne og kompetenceuddannelse til lærerne, så kampsport kan indgår i idrætsfaget på linje med andre idrætter.

Næste skridt

Perioden op til næste skoleår anvendes til at forberede et fælles træner- og undervisningskoncept, samarbejdsaftaler med kommuner og skoler samt at søge fondsmidler til at finansiere Kampsport og Læring.


af Danmarks Brydeforbund - 10.05.2017