Thomas Nielsen forfremmet til UWW niveau II dommer

Danmarks Brydeforbund har på nuværende tidspunkt fem dommere med international dommerlicens

United World Wrestling inddeler dommerne i forskellige kategorier, hvor den højeste kategori er IS. Det er kun dommere i denne kategori, der får lov til at dømme kampe til de olympiske lege. Lütfü Atay har været IS dommer i nogle år og vi håber han "holder stilen" og at han stiler efter at dømme til OL i Tokyo i 2020.(Thomas Nielsen som kampleder til landskampen Danmark - Norge i januar. Foto: DB)

Danmark har på nuværende tidspunkt ingen dommer i kategori I, der er den næsthøjste kategori, men Erik Poulsen er igen i år kategoriseret i kategori II. Det er i denne kategori, hvor Thomas Nielsen nu gør ham følge.

Sidste år var både Peter Rafn, Vahid Abbasi og Thomas Nielsen kategori III dommere. Thomas deltog til "dommerprøve" i efteråret sidste år og gjorde det så godt, at han nu er rykket op i kategori II i år. Stort tillykke til Thomas!For at kunne rykke op i kategori skal dommeren arbejde mindst et år i samme kategori, men vi håber Thomas bliver ved og stiler "opad". Kategori I dommere får lov at dømme EM og VM for ungdom og junior. For at få lov at dømme kampe ved EM og VM for senior skal man have IS kategori (eller deltage til "dommerprøve" ved et af disse mesterskaber).Vi ser forhåbentlig alle de danske UWW-dommere i aktion ved årets Thor Masters, hvor vi i år har en UWW Neutral Referee fra Sverige. Hele den opdaterede liste med internationale dommere finder du her.


af Erik Nyblom - 24.02.2017