Fire dage til Aarhus Open 2017

Der går ikke lang tid, før brydere fra intet mindre end 15 nationer tørner sammen i Åbyhallen, når Aarhus Open 2017 løber af stablen 11. februar 2017

For 16. gang byder Brydeklubben Thrott brydere fra hele verden velkommen til Aarhus Open 2017. Brydere fra 15 nationer, heriblandt Israel, Frankrig og Tjekkiet, er på nuværende tidspunkt tilmeldt det tilbagevendende stævne, der hvert år løber af stablen i Åbyhallen.

Flere af landsholdets brydere stiller til start og for flere af bryderne, heriblandt Kasper Ravn og Oliver Krüger fra BK Thrott og Mathias Bak fra Thor Vejgaard, er der ekstra meget på spil da de kæmper om en udtagelse til U23-EM i Ungarn i marts måned. Aarhus Open 2017 er i den forbindelse en oplagt mulighed for at få testet, om formen er, hvor den skal være for at kunne indløse en billet til EM.

(Mikkel Wind fra ungdomslandsholdet i blå trikot. Foto: BK Thrott)

På verdensplan er brydning en kæmpe sport med mere end 20 millioner udøvere, men i Danmark ser tallene helt anderledes ud og det kan ofte være svært at fastholde bryderne, da udbuddet af turneringer på højt niveau er sjældne og ofte med ene danske deltagere. Men det forsøger Brydeklubben Thrott at lave om på ved at tage til udlandet, både for at deltage i turneringer, træningslejre og for at opleve kulturen.

I lørdags kunne Brydeklubben Thrott så modtage Aarhus Kommunes Internationale Idrætspris og en check på 10.000 kroner for ”i en lang årrække at tilbyde børne- og ungdomsmedlemmer store oplevelser i forbindelse med udlandsture, der både udvikler deltagerne personligt og sportsligt."

Og grundet det gode forhold og de stærke relationer til klubber verden over, er det nu igen muligt at invitere til Aarhus Open 2017 med en efterfølgende træningslejr – denne gang endda i et år, hvor Aarhus er valgt som europæisk kulturhovedstad. 

Programmet for Aarhus Open 2017 er som følger:

Fredag 10-02-17

18.00 - 22.00: Indvejning

18.00 - 22.00: Aftensmad

Lørdag 11-02-17

09.00 - 10.00: Dommere mødes i Åbyhallen

10.00: Indledende kampe starter

18.30: Kampen om 3.-4. pladser + finaler starter

19.30: Præmieoverrækkelse

Læs også

"Lokalt: VERDENS BEDSTE BRYDERE KOMMER TIL AARHUS OPEN" Brydning.dk 15-01-17


af BK Thrott - Cecilie Hedegaard Bak - 07.02.2017