Brydere fra 15 nationer samlet til Aarhus Open 2017

Åbyhallen var fyldt til bristepunktet lørdag 11. februar, da brydere fra 15 nationer kæmpede om at komme til tops ved Aarhus Open 2017

Forrige weekend vandt Brydeklubben Thrott Aarhus Kommunes Internationale Idrætspris, og i denne weekend kunne de så glæde sig over et velafviklet stævne i Åbyhallen. Med en ny aldersgruppe føjet til programmet, blev Aarhus Open 2017 et internationalt tilløbsstykke, med 15 deltagende nationer og med et niveau, der nåede nye højder.

(Oliver Krüger i blå trikot. Foto: Jan Mortensen)

Hvor Aarhus Open tidligere har været afholdt over to dage, havde arrangørerne i år valgt at lade de knap 300 kampe blive afviklet på blot en enkelt dag. Og både afviklingen og niveauet høstede stor ros fra bryderne samt tilskuere, hvorfor arrangørerne kunne ånde lettede op, da dagen var omme.

Stævneleder, Esben Fonnesbek, siger: ”Vi er meget tilfredse med afviklingen af stævnet. Vi fik det, vi gerne ville, nemlig en brydeturnering, hvor fokus var på brydningen og hvor kvaliteten var i top. Derfor skylder vi også en stor tak til de frivillige, der igen i år var med til at gøre det hele muligt.”

Det høje internationale niveau gjorde konkurrencen hård for de 11 lokale Thrott-brydere, der trods flotte præstationer, måtte se sig slået af konkurrenterne.

Thrott-bryderen Kasper Ravn, der stillede op i 59 kg, vandt sine tre første kampe i overlegen stil, hvor kun et enkelt point blev givet væk til modstanderen. Men med et nederlag i sin fjerde kamp måtte han desværre vinke farvel til en finalekamp og kunne i stedet tage derfra med en flot fjerdeplads i det hårde selskab. 

Til gengæld kunne Mathias Bak, der til dagligt træner i Brydeklubben Thrott, efter tre vundne og kun en enkelt tabt kamp, føje en bronzemedalje til samlingen.


af BK Thrott - Cecilie Hedegaard Bak - 15.02.2017