Danmarks Brydeforbund skal inspirere dansk håndbolds talenttrænere 

Når dansk håndbolds talenttrænere samles den 15.-17. december, er det bl.a. for at få inspiration fra brydetræningen og få nye perspektiver på, hvordan man arbejder med atleter i en kontaktsport: fysisk, mentalt og pædagogisk

Et af de overordnede procesmål i Danmarks Brydeforbunds strategiske aftale med Danmarks Idrætsforbund er etablering af tværidrætslige netværk for at udbrede kendskabet til vores sport samt etablere nye netværkskonstellationer, der kan give inspiration til vores måde at tænke klub- og ledelsesudvikling på.

Udviklingskonsulent Rami Panduro Zouzou har derfor afholdt en række møder med Katrine Thoe Nielsen, som er HR- og Uddannelseskonsulent i Dansk Håndbold Forbund, for at drøfte potentialerne i et formelt samarbejde, hvilket har resulteret i, at dansk brydning er inviteret til at afholde en tre timers workshop, når talenttrænere fra hele landet samles i Tommerup på Fyn.

(Katrine Thoe Nielsen fra Dansk Håndbold forbund og vores Udviklingskonsulent Rami Zouzou)

”Håndboldspillere, der under en kamp udsættes for fald, uventede tacklinger og nærkamp, kan drage stor fordel af brydetræningen, som ikke bare er udfordrende fysisk, men også mentalt” siger Udviklingskonsulent Rami Zouzou. Rami fortsætter:

”Og så er jeg glad for, at en sport, der er eksponeret, og et forbund af den størrelse, vil samarbejde med brydning. Det skaber altså grobund for fornyet opmærksomhed omkring brydesportens egenskaber i forhold til fysisk og mental udvikling og åbner forhåbentlige flere døre for nye samarbejdsaftaler, til gavn og glæde for alle parter. Og så har vi jo det tilfældes, at vi henter medaljer til Danmark” slutter Rami med et smil.


af Danmarks Brydeforbund - 24.11.2017