Sidste nyt fra Danmarks Brydeforbund

En travl weekend i dansk brydning er overstået. Der har både har været veteran VM, trænerkursus, træningssamling i udviklingstruppen, samt gang i den på det Nationale Kraftcenter

Anders Nyblom vandt guld til veteran VM

Anders Nyblom der til daglig træner på det nationale kraftcenter, er i dag blevet kåret som verdensmester i 58kg vægtklassen, i veteranernes kategori A. Anders’ sejr her på veteran VMs sidste dag, fik lidt ekstra krydderi eftersom den foregik på hans 2. hjemmebane i Finland. Anders vandt begge sine to kampe. Først besejrede han Pierre Vierling fra Tyskland 2-0, der sejren i trods ikke var en præstation Anders var uforbeholdent tilfreds med. Dernæst besejrede Anders Ersin Basar fra Tyrkiet 5-0 med en flot faldsejr! Stort tillykke til Anders med det imponerende comeback!

(Den nyslåede verdensmester Anders Nyblom sender en hilsen hjem til brydedanmark. Video: BK Thor)

Udviklingstruppen samledes for første gang i den nye sæson

Under lidt mere hjemlige himmelstrøg kunne udviklingstruppen samles for første gang i denne sæson. Kolding var vært for både trænerkursus og træningssamling denne weekend, og de havde formået at holde den høje standard som bryderne også har nydt godt af i sidste sæson. 

På denne samling var fokus lagt på armtræk, ind-dyk samt krydstag. Læringen blev krydret lidt undervejs, ved at bryderne blev inddelt i hold, og blev sat til at sparre med hinanden om hvordan opstillede situationer kunne håndteres bedst. Bryderne var dygtige til at tage denne læringsmetode til sig.

(De 25 brydere kæmpede bravt til sæsonens første samling i "U-truppen". Foto: Niels Hansen)

Lørdag aften havde KIF arrangeret bowlingturnering, og traditionen tro så udløste en ”strike” armstrækkere til de andre spillere på banen. Der skal lyde en stor tak til Jesper, Ida og Dima der hjalp med at træne de mange brydere.

Udviklingstruppen mødes næste gang i Heros d. 28.-30. oktober, hvor der også afholdes teknikmærkeprøve om lørdagen kl. 13.00. 

Spændende lørdag på det Nationale Kraftcenter

Bryderne på vores nye Nationale Kraftcenter laver mere end blot at deltage i brydetræning. Her i weekenden havde mentorteamet indkaldt til en eftermiddag med spisning, således bryderne og deres mentorer kunne lære hinanden bedre at kende. Som et sjovt og lærerigt indslag, kom dommeren Thomas Nielsen på besøg og afholdte en lille holdkonkurrence. Konkurrencen bestod af at mentorerne og bryderne opdelt i hold, skulle dyste i hvem der kunne få flest rigtige svar i dommernes videoprøve. Frederik Ekstrøms hold kunne trække sig som vindere med en snæver sejr.

Afslutningsvis blev der holdt et oplæg for bryderne om brugen af sociale medier, og alle bryderne fik lavet deres egen Facebookside.

(Oplægget blev holdt af Thor fra thormedia.dk. Foto: Privat)


af Michael Yde - 25.09.2016