OL er ikke kun hvert fjerde år - det er hver dag

Den sætning er velkendt for alle som har lyttet til Mark O. Madsen og teamet omkring ham. Det er ikke bare en sætning, det er et mantra. Et mantra som skærper fokus på den træning som går forud for selve begivenheden. Et mantra der hele tiden bevidstgør for Mark hvorfor han står op hverdag og arbejder hårdt, både fysisk og mentalt, med den sport han og vi alle elsker. Et stærkt motiverende mantra, som holder retningen klar og medvirker til at indprente at der ikke er nogen genveje til succes når det gælder brydning eller anden sport i absolut verdensklasse.

Kære brydevenner, nu er det lige op over. Fire år er snart gået siden OL i London hvor det var lige ved og næsten for både Mark og Håkan.
Sportschef Thor Hyllegaard har sammen med landstrænerne Szymon Kogut, Håkan Nyblom og Team Danmark m.fl. fulgt en plan i samarbejde med Mark i snart fire år.
Der har været bump på vejen. Marks hjernerystelse var et pænt stort bump, hvor der blev sået tvivl om at OL deltagelse blev muligt. Men også i denne situation blev mantraet hevet frem. I stedet for hård træning, blev der fokuseret på balanceret genoptræning med helt uovertruffen hjælp fra Hassan Torabi. Hassan var en kæmpe støtte ikke bare for Mark, men sku også for os andre som bed negle på Marks vegne. Sjældent møder man en så stærk tro og optimisme koblet sammen i en mand. Og Hassan fik ret (naturligvis).

(Fra det danske presseevent. Fra venstre: Peter Falktoft, Mark O. Madsen og Mads Steffensen)

I onsdags var kufferterne pakket. Det danske team inklusiv Rajbek Bisultanov, som skal være sparringspartner for Mark frem til turneringsdagen, drog mod Rio. Drengene er vel ankommet og godt i gang med diverse forpligtigelser, så som pressemøde inden åbningsceremonien finder sted i aften.
Virakken og 1000 indtryk er nu en del af OL dagene, sådan er det! Det gælder om stadigt at holde fast i mantraet, nyde den del og naturligvis holde fokus på den 14. august, hvor det går løs i kongeklassen, 75 kg.

OL er stadig hver dag, det er ikke den 14. august endnu. Mens vi andre har travlt med at tænke på medaljer og snakke om hvor svært det bliver, med hele 2 olympiske mestre og endnu flere verdensmestre i kongeklassen, så er Mark hver dag i gang med at finde den bedste version af sig selv, nyde glæden ved at mestre sin sport, samt at finpudse de sidste detaljer. Nyde at der er et fantastisk team omkring ham og en familie som bakker op. Nyde den store opmærksomhed han får fra medierne. Nyde at vi nyder den store opmærksomhed brydesporten får i denne tid.

Der er mange ting, mange detaljer som medvirker til at Mark finder den bedste version af sig selv til den store dag. Og den bedste version af Mark, kan slå alle i verden!
Så hold fokus på at OL er hver dag, find den bedste version frem i jer selv frem mod den 14. august. Få lavet nogle fede arrangementer ude i brydedanmark. Sørg for at der er nogen omkring jer i kan holde i hånden, kramme og juble sammen med. Lad neglene stå, der bliver brug for noget at bide i. Ha’ et fantastisk OL!

Følg Mark på Facebook


af Palle Nielsen - 05.08.2016