Så er det sidste chance for Tobias og Fredrik

2. World Qualifier i Istanbul er sidste chance for Tobias og Fredrik, såfremt de skal ledsage Mark O. til OL i Rio

Tobias Fonnesbek og Fredrik Bjerrehuus rejser ved middagstid onsdag, fra Kastrup lufthavn med Ataturk lufthavn i Istanbul som destination. 

I alt skal der i weekenden kæmpes om 36 pladser i de tre stilarter, hvor kun nr. 1 og 2 i hver vægtklasse vinder en nationsplads til OL i Rio i august. Der er allerede kvalificeret 300 brydere til de Olympiske lege, fordelt på seks vægtklasser i hver af de tre forskellige stilarter.
De nationer der allerede har opnået kvalifikation i en given vægtklasse, må ikke deltage i pågældende vægtklasse ved dette kvalifikationsstævne.

Danmark har to mand til start i den Græsk-romerske brydning, hvor alle kampe afvikles på fredag, med start kl. 09:00 dansk tid. Opgaven er langt fra umulig - men de verdenskendte marginaler skal også være på vores side! Brydedanmark kommer med garanti til at holde vejret af spænding, når vi skal se om Danmark skal sende flere brydere til OL, ud over Mark O. Madsen, der sikrede sig kvalifikation ved at tage sølv ved sidste års VM.

(Fredrik Bjerrehuus til venstre - Tobias Fonnesbek til højre. Foto: privatfoto.)

Tobias Fonnesbek

Tobias Fonnesbek fra BK Thrott i Åbyhøj deltager i 59 kg klassen. Tobias deltog til det kontinentale kvalstævne i Serbien den 15. april, men her blev det blot til en placering midt i feltet.

"Istanbul er det sidste håb" - 20.04.2016 - Jyllands Posten 

Til start i Tyrkiet står blandt andet følgende forhåndsfavoritter stadig uden OL billet; OL finalisterne fra London; Soryan fra Iran og Lashkhi fra Georgien, årets EM sølvvinder Amoyan fra Armenien samt verdensmesteren fra 2013 - Angelov fra Bulgarien.
Tobias har trænet hårdt for at toppe ved dette stævne og skal ramme absolut topform for at være med i kampen om de sidste to pladser til OL. Der er tilmeldt 28 brydere i vægtklassen, hvor modstanderne findes i forbindelse med indvejning og lodtrækning torsdag eftermiddag kl. 14.15-14.45 lokal tid.

Fredrik Bjerrehuus

I 66 kg klassen stiller Danmark med Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK. Fredrik deltog til OL-kvalifikationsstævnet i Mongoliet for to uger siden. Her havde Fredrik en "off-day" og blev slået ud i første runde. I 66 kg klassen står stærke brydere fra blandt andet Kroatien, Aserbajdsjan og Tyrkiet stadig uden kvalifikation. Det bliver alt andet end let, hvis Fredrik skal op blandt de to bedste, i et felt på godt 30 deltagere.
Fredrik har været lidt plaget af en skadet tå, men ifølge landstræneren, får det ikke indflydelse på indsatsen på fredag. 

På fredag er der "snapchat takeover" med Fredrik Bjerrehuus

Fredrik Bjerrehuus låner DR Sportens Snapchat konto på fredag, og sender med hjælp fra Sportschef Thor Hyllegaard, snapchats dagen igennem. Før Fredrik, har både fodboldspillere i superligaen, landsholdet i orienteringsløb samt mange andre, lavet Snapchat takeover for DR Sporten. Tilføj drsporten i Snapchat, og følg Fredrik fra ca. kl. 09:00 på fredag.

Bryderne rejser til Istanbul sammen med landstræner Szymon Kogut og assisterende landstræner Håkan Nyblom samt forbundets topdommer Lütfü Atay. Forbundets sportschef, Thor Hyllegaard overværer begivenhederne fra tilskuerpladserne i hallen, og sørger for resultatformidling via forbundets officielle Facebookside.

Kontakt Danmarks Brydeforbunds presseansvarlige her.

Videostreaming og resultatformidling

United World Wrestlings hjemmeside kan der per sædvane ses både live videostreaming og løbende resultatformidling. Fredrik og Tobias skal begge bryde på fredag d. 6. maj, fra kl. 09:00 dansk tid.

Læs også: "To faldsejre afgjorde Fredrik Bjerrehuus- første OL-kvalifikation"


af Erik Nyblom / Michael Yde - 04.05.2016