Ingen OL-billetter til Tobias og Fredrik 

Mark O. Madsen bliver desværre den eneste danske repræsentant for brydesporten til dette års OL

Den del af verdenseliten der endnu ikke har kvalificeret sig til OL, er samlet i Istanbul denne weekend. Dagens kampe har budt på en del overraskelser, blandt andet slog Rasul Chunayev (AZE) Dominik Etlinger (CRO) på faldsejr efter blot 19 sekunder.

Fredrik Bjerrehuus

1/8-delsfinalen

Fredriks første kamp var kamp 67 på madras B. Her skulle Fredrik møde Marius Thommesen fra Norge. Fredrik klarede sig rigtigt godt, og dominerede kampen i sådan en grad at nordmanden blev kørt passiv. Kampen endte 3-0 til Fredrik efter fuld tid.

(UWW har ikke lagt kampen online)

(Fredrik Bjerrehuus i rød trikot, ved landskampen mod Tyrkiet tidligere på året. Foto: Niels Hansen, KIF)

Kvartfinalen

Fredriks anden kamp afgjorde definitivt at han ikke kommer til OL i år. Daniel Cataraga fra Moldavien lagde et hård pres på Fredrik kampen igennem, hvilket også var synligt i kampens 9-0 resultat. Der er forsat mulighed for at Fredrik skal kæmpe en repechagekamp, såfremt Cataraga går hele vejen til finalen. Dette er dog uden indflydelse i forhold til at opnå en OL-billet, da kun 1. og 2. pladsen kvalificeres til OL.

(Kvartfinale - 66kg Cataraga (MDA) vs. Bjerrehuus (DK))

Tobias Fonnesbek klarede ikke indvejningen 

Det er hårde forberedelser en bryder går igennem ugen op til en indvejning. Brydere går i vægt, ved at de typisk 3-4 dage før en indvejning, tilrettelægger deres kost og træning således, at de indtager væsentlig mindre føde end de forbrænder. Således kan en bryder smide en del kilo. Den sidste dag op til indvejningen, indtager bryderen en meget begrænset mængde føde og sågar væske. Således kan brydere tabe sig 6-8 kg i en kortvarig periode.

At skulle den proces igennem en enkelt gang ville være en hård omgang for de fleste af os, og for Tobias' vedkommende skulle det ske hele to gange på under en måned. Desværre gik det ikke for Tobias denne 2. omgang, og landstrænerne måtte stoppe Tobias mens legen var god.

Mere OL-kvalifikation denne weekend

Følg fristilsbrydernes samt kvindernes kamp om OL-kvalifikation i morgen på United World Wrestlings hjemmeside.

Læs også:

"Uden for madrassen var han stille og forsigtig, men derinde var han hård" - JP 06.06.16

"Så er det sidste chance for Tobias og Fredrik" Brydning.dk 04.06.16


af Michael Yde - 06.05.2016