DM senior 2016

BK Thor vandt holdkonkurrencen til dette års seniormesterskab, hvor Thor Vejgård leverede en flot ramme om stævnet i Nordkrafts gamle keddelhal

I 1988 kunne Henrik Jørgensen hæve armene i triumf og lade sig hylde som Dansk seniormester i brydning. Og siden den dag, har danske seniormestre ikke været andet end glorværdige minder i Thor Vejgaards selvforståelse. men på dagen hvor 44 brydere, skulle markere Thor Vejgaards 100 år jubilæum, skulle det være slut med at fortabe sig fortidige præstationer. Det flotte deltager antal glædede Thor Vejgaars formand, Jann Bak, da han løftet om mere end 40 tilmeldte brydere kastede en øl af sig i pris. Dermed fik Thor Vejgaard da i hvert fald dagens første præmie.

Formand for Danmarks Brydeforbund havde kun rosende ord tilovers for dagens begivenhed, det store deltagerantal og ikke mindst placeringen i Aalborgs Nordkraft, der flyttede brydesporten ud af de traditionelle rammer og direkte ind i byens rum.

(Henning Jørgensen og Mathias Bak fra Thor Vejgård. Foto: Henning Jørgensen)

Han indledte ikke blot dagen med at gratulere Thor Vejgaard, men sendte også en stor tak til de mange frivillige, som gjorde det muligt at afvikle en så fantastisk begivenhed, med deltagelse af det ypperste dansk brydning kan præstere ikke mindst vores OL- håb Mark O. Madsen. 

(Henning Jørgensen og Mathias Bak fra Thor Vejgård.)

Marks deltagelse er ifølge Landstræner Szymon Kogut en perfekt mulighed for de øvrige deltagere til, at afprøve deres evner overfor den absolutte verdenselite. Dog forventede Szymon også, at Mark O. viser sit niveau. Landstrænere håbede samtidig at nye brydere ville vise frem og var samtidig spændt på, om Frederik Bjerrehus kunne rejse sig oven på skuffelsen over den missede OL-kvalifikation.

"Medaljer ved DM til brydere fra Falster" TV2 Øst - 21.05.16

Szymon Kogut var ikke den eneste, der frydede sig over Marks deltagelse. Thor Vejgaards unge håb, Marcus Frandsen, var stærkt opsat på at give ham kamp til stregen, og ville udnytte enhver fiber i sin velforberedte krop til, at jagte overraskelsen. Især da han for første gang skulle bryde på hjemmebane.

(Mark O. Madsen (BK Thor) kaster Marcus Frandsen (Thor Vejgård) Foto: Rami Zouzou)

Marks deltagelse var heller ikke gået ubemærket hen på tilskuerpladserne, hvor et par lokale Aalborgensere måtte erkende, de nok ikke kendte det store til brydning, men Mark O. Madsens navn klingede velkendt i deres ører, og de måtte nu have syn for sagen. Og skuffede var de ikke. Sjældent havde de været vidner til en sportsgren, hvor toptrænede atleter formår at forene vilje, rå muskelkraft og teknisk elegance i en smuk kunstnerisk symfoni.

Stævnet bød på mange intense kampe, og selvom Marcus Frandsen kæmpede bravt og overraskelsen udeblev, har han da uden tvivl fået en oplevelse, der kan styrke hans i forvejen høje ambitionsniveau.

Hvis Szymon Koskut havde haft sine tvivl om Fredrik Bjerrehuus kunne rejse sig igen, blev de da i hvert fald manet til jorden, da han sidst på dagen kunne lade sig hylde som dansk mester i 71 kg klassen.

(Fredrik Bjerrehuus. Foto: Privatfoto)

Men i Aalborg vil dagen nok mest blive husket for, at da man på Thor Vejgaards 100- års fødselsdag afholdt DM på hjemmebane i Aalborgs forhenværende kuldrevne kraftværk, der kunne man for alvor gøre sig fri af Henrik Jørgensens skygge, og hylde sit nye unge kraftværk, Mathias Bak, der blev dansk seniormester 2016 i 98 kg. klassen.

Tillykke til alle de danske mestre anno 2016

Pressedækning og resultatliste

("Brydeklubben Thor i sejrsrus" - TV2 Øst 21.05.16)

"Medaljer ved DM til brydere fra Falster" TV2 Øst - 21.05.16

Resultatliste

Resultatlisten kan hentes her

Resultaterne af de enkelte kampe kan ses her 

Holdkonkurrencen til dette års mesterskab:
1. BK Thor - 21 points
2. Thor Vejgaard - 16 points
3. Herning - 11 points

Læs også: "Kamp om seniormesterskabet i alle vægtklasser" Brydning.dk 20.05.16 


af Rami Zouzou - 22.05.2016