Så er der 123 dage til NKC åbner!

Danmarks Brydeforbunds nationale kraftcenter i Nykøbing Falster åbner om 123 dage

Brydeklubben Thor N blev ved forbundets bestyrelsesmøde torsdag den 6/8 2015, udnævnt til at huse Danmarks Brydeforbunds nationale kraftcenter. Det skete blandt andet med støtte fra Guldborgsund Kommune, hvor Kultur, Turisme – og Bosætningsudvalget har afsat en halv million om året i fem år til at understøtte kraftcentrets store arbejde.

Om 123 dage er der officiel åbning af kraftcentret. Ønsket om igen at kunne samle de bedste brydere ét sted, har ikke været til at fortrænge siden vi blev nødt til at lukke centret i Farum ned efter VM i 2009. Så det bliver en stor dag for dansk brydning.

Mange aktører er i spil for at få dette maskineri til at køre. Frem mod åbningsdagen vil nedtællingen blive markeret med en række nyhedsindslag som præsenterer de primære aktører, hvad der kommer til at ske på åbningsdagen samt hvad der er på programmet i kraftcenterets første måneder.
Det overordnede ansvar for at maskineriet kører ligger hos styregruppen. Styregruppen består af en repræsentant fra DB, værtsklubben og Guldborgsund kommune.

For Danmarks Brydeforbund var det naturligt at vælge Erik Nyblom. Han har en lang historik bag sig som sportschef i forbundet og havde ansvaret for kraftcentret i Farum fra 2007 til 2009. Han har et stort internationalt netværk, især kultiveret under VM i Herning 2009 hvor han var sekretariatsansvarlig. I dag varetager Erik en stor del af dialogen med United World Wrestling, samt leder det nordiske samarbejde, der også inkluderer de baltiske lande.

»Jeg er både glad og stolt af at være en del af styregruppen for forbundets Kraftcenter. Vi kan naturligvis ikke forudsige udviklingens gang, men jeg mener der er opbygget så stor en erfaring på området ad åre, at vi forhåbentlig kan være på forkant over for de mulige faldgrupper der kan opstå i bestræbelserne på at styrke talent og elitemassen i dansk brydning, gennem tilflytningen til Guldborgssund kommune og Kraftcenteret.

Allerede nu har vi tilsagn fra udenlandske brydere, der vil være en del af det fremtidige setup. Med den internationale kontaktflade jeg har skabt mig gennem de sidste 15 år og de mange kontakter Thor Hyllegaard har, vil vi forhåbentlig tiltrække endnu flere udefra. Vi er helt klart på rette vej og jeg glæder mig til at vi endelig skal i gang!«

-Erik Nyblom, Næstformand i Danmarks Brydeforbund. 

Næstformand
Erik Nyblom
Slotsgade 30
6870 Ølgod

Mobil: +45 22 46 79 29
E-mail

 

Værtsklubben BK Thor N

Fra BK Thor N er det deres mange årige formand Søren Hyllegaard som sidder med i styregruppen. Søren har tidligere siddet i DB’s bestyrelse og været eliteudvalgsformand. Søren er Mr. Thor Masters. Udover at lede os suverænt gennem finaleshowet, så yder han en kæmpe indsats med at hive sponsor kroner hjem og ikke mindst pleje de mange trofaste sponsorer som hvert år er med til at gøre Thor Masters til en fantastisk brydeoplevelse og fest.

»Vi er fantastisk glade for, at brydeforbundet anerkender os for de resultater, vi nu har leveret igennem rigtig mange år. Når man ser på resultaterne både indlands og udenlands, er der ingen tvivl om, at BK Thor er gode til at få det maksimale ud af brydere, de træner. Med udgangspunkt i det hele menneske, ser vi frem til at understøtte DB’s arbejde med at give den danske talent - og elitemasse optimale vilkår for at blive de bedste i verden. Vi ser frem til at byde nye borgere velkommen til klubben og til kommunen.«

-Søren Hyllegaard, Næstformand i BK Thor N.

Næstformand i BK Thor N
Søren Hyllegaard
Industrivej 8
4800 Nykøbing F

Tlf: +45 20 93 31 08
E-mail

Guldborgsund Kommune

Kommunen har støttet BK Thor N gennem mange år. Helt unikt har Guldborgssund Kommune valgt at udbygge samarbejdet, ved at indgå et nyt samarbejde med Danmarks Brydeforbund. Guldborgsund Kommune ønsker at flere mennesker får øjnene op for kommunens fortræffeligheder og flytter dertil. Direktøren i Guldborgsund Kommune, Alma Larsen, er kommunens repræsentant i styregruppen.

»Vi vil gerne anerkende den kæmpe arbejdsindsats, der lægges af brydere, ledere, trænere og mange andre frivillige i brydeklubben Thor.

Det er fuldt fortjent, at de nu er udpeget til at være hele landets kraftcenter for brydning, og vi er sikre på, at endnu flere brydere nu vil flytte til vores landsdel for at være med i eliten.

Det særlige ved Thor, er deres store sociale engagement, og deres evne til at rumme alle. De formår både at skabe store resultater og hele mennesker, og det er en præstation, som de godt kan være stolte af. Pengene til brydeklubben kommer fra bosætningspuljen, da Thor allerede inden de blev kraftcenter har vist, at de kan tiltrække nye borgere til Guldborgsund Kommune. Vi glæder os til at komme i gang torsdag d. 1. september 2016.«

-Alma Larsen, Direktør for Guldborgsund Kommune.

Direktør i Guldborgsund Kommune
Alma Larsen
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

Tlf: +45 25 18 12 12
E-mail


af Danmarks Brydeforbund - 01.05.2016