To faldsejre afgjorde Fredrik Bjerrehuus' første OL-kvalifikation

Første chance i Fredriks kamp om OL-billetten endte her til morgen, da Fredriks overmand i 1/8-delsfinalen blev slået ud af turneringen

Fredrik Bjerrehuus kom skidt fra start, i den kamp der skulle ende med at blive hans eneste til kvalifikationsstævnet. Artak Margaryan fra Frankrig fik tidligt i kampen en 4-0 føring. Fredrik fik reduceret til 4-1 før pausen, og i starten af 2. periode fik han yderligere reduceret til 4-2.

Desværre blev Fredrik stoppet i et forsøg på en oprulning, hvilket resulterede i at Margaryan fik lagt Fredrik i fald! Således var der ikke andet at gøre, end at håbe på Margaryan gik hele vejen til finalen.

(1/8-delsfinale - 66 kg A. Margaryan (FRA) vs. F. Bjerrehuus (DEN))

OL-billetter til både 1., 2. OG 3. pladsen

At blive slået ud i første kamp til præcis dette OL-kvalifikationsstævne ville ikke nødvendigvis være en dårlig ting, dersom der også blev givet en OL-billet til en bronzemedaljevinder. Således kunne Fredrik hypotetisk, trods et nederlag i første kamp, forsat vinde finalen om 3.-4. pladsen, og afslutningsvis vinde kampen mellem de to bronzemedaljevindere.

Desværre gik det ikke sådan... Artak Margaryan tabte nemlig 1/4-finalen til Venckaitis fra Litauen. Margaryan førte kampen med 5-0 langt ind i anden periode. Da Venckaitis pressede ham, og Margaryan var nødt til at forsvare sin føring gik det galt. Efter føringen var udlignet, endte kampen med en faldsejr til Venckaitis. Se kampen her.

(Fredrik Bjerrehuus til Thor Masters 2016. Foto: Niels Hansen, KIF)

Nu er 2. World Qualifier i Istanbul sidste chance for Tobias og Fredrik

I starten af maj afholdes den 2. World OL Qualifier i Istanbul, og dette er sidste chance for at kæmpe sig til en OL-billet. Både Tobias (59 kg) og Fredrik (66 kg) skal i vælten fredag d. 6. maj kl. 10:00 lokal tid.