Rajbek nr. 5 til EM senior 2016

Landsholdets nye mand kom godt fra start i dette års internationale mesterskaber, hvor han fik en fortjent 5. plads efter 5 stærke kampe

Rajbek kæmpede i 80 kg vægtklassen, hvor der var indvejet 25 brydere. Rajbek mødte i sin første kamp græske Nikolaos Varkas. Rajbek havde en sikker 6-0 føring, indtil dommerne tildelte 4 points til modstanderen, for en aktion hvor det danske hold brugte sin challenge. Denne blev behandlet til dansk fordel, således de 4 points blev annulleret. Rajbek kunne gå fra sin første kamp med en 10-0 sejr.

(Nikolaos Varkas i rød trikot og Rajbek Bisultanov i blå. Foto: Ove Gundersen) 

(Qualifier i 80 kg - Rajbek Bisultanov (DK) vs. Nikolaos Varkas (GRE)

(Rajbek Bisultanov i blå trikot. Foto: Ove Gundersen)  

1/8-dels finalen stod mod Jonas Bossert fra Schweiz. Denne kamp bød bl.a. på en flot flyvende mare til 5 points udført af Rajbek. Rajbek virkede overlegen kampen igennem og modstanderen fik kun 2 points. Kampen endte 7-2 i dansk favør.

Kvartfinalen

I kvartfinalen mødte Rajbek tyskeren Pascal Eisele. Kampen endte brat med 4-0 til tyskeren, da han fik lagt Rajbek i fald efter 1 minut og 44 sekunder. Eisele endte med at gå hele vejen til finalen og vandt guld.

Repechagekampen

Rajbek skulle i repechagekampen møde Jarno Krister Aalander fra Finland, der ligesom Rajbek selv var blevet besejret af af Pascal Eisele. Rajbek kom godt fra start med en 3-0 føring, der dog snart blev udlignet, og kampen endte 5-4 ved fuld tid. Med denne sejr kæmpede Rajbek sig i bronzefinalen.

(Video ej online på United World Wrestling)

Bronzekampen

Rajbek tabte desværre bronzekampen på teknisk fald med 0-9, mod Daniel Aleksandrov fra Bulgarien. Rajbek sluttede dermed på en velfortjent 5. plads efter et flot EM. 

(Finale 3-5 i 80 kg - Rajbek Bisultanov (DK) vs. Daniel Aleksandrov (BUL)

Rajbek er ikke færdig med EM endnu

Rajbek er dog ikke helt færdig med de europæiske mesterskaber for denne omgang. Han skal nemlig til U23 EM i Ruse, Bulgarien. Her stiller han op i 75 kg vægtklassen, og bryder onsdag d. 30/3 kl. 0900 lokal tid.

(Fra venstre: Rajbek Bisultanov, Håkan Nyblom, Anders Ekstrøm og Szymon Kogut)

Anders Ekstrøm

Anders Ekstrøm stillede til start i 66 kg vægtklassen, sammen med 26 andre brydere.

Anders mødte i sin første kamp Kamran Mammadov fra Aserbajdsjan. Anders måtte se sig slået 8-0 på teknisk fald. Kamran Mammadov tabte sin næste kamp mod den dygtige bryder Davor Stefanek fra Serbien, hvilket resulterede i at Anders var ude af dette års EM.

(1/8 i 66 kg - K. Mammadov (AZE) vs. Anders Ekstrøm (DK)

(Holdmiddag søndag aften. Fra venstre: Szymon Kogut, Håkan Nyblom, Anders Ekstrøm, Palle Nielsen, Erik Nyblom og Rajbek Bisultanov.)


af Michael Yde - 13.03.2016