Mindeord: Bjarne Haubro-Hansen

I weekenden mistede brydedanmark en af sine store ildsjæle

Mindeord skrevet af Mads Juhl

Kære Bjarne. Jeg håber og tror at du, derfra hvor du er nu, læser min sidste hilsen til dig. Du skal vide, hvor meget du har betydet for mig i en lang årrække af mit liv. Vi var sammen til stævner hver eneste weekend i mange mange år, og de weekender hvor der ikke var stævner kom du bl.a og hentede Jeppe Juhl og mig, for at tage os med ud på fårebakkerne for at stå på ski. Du var som en far for mig i mange år. Tusind tak for det. Samtidig stablede du Danmarks stævne på benene. Du var manden bag mange store talenter bl.a Morten Helt, Jonas helt, Rune Hjort Nilsson, Mads Thranov, Peter Friis og mange flere. Kæmpe respekt for det. Er stolt over at have været en del af din kæmpe karriere. Du var, lige til det sidste, den største ildsjæl jeg nogensinde har mødt. Tak for det og håber du er stolt over at have gjort en kæmpe forskel i dansk brydning. Du var og vil altid være Mr. AK Rolf. Håber du kan få en brydesnak der hvor du skulle hen. Kærlig hilsen og tak.

Mindeord skrevet af Torben Lindby

Jeg har kendt Bjarne Haubro-Hansen i al den tid, han har været leder og træner. Først og fremmest var Bjarne Mr. Rolf, og hvad han har betydet for Næstved-klubben, er fint beskrevet af Mads Juhl.
Men Bjarne fik på en eller anden måde også tid til opgaver i forbundet, og hvem der kun kender ham som en impulsiv og ilter fyr på facebook, vil det måske overraske, at han var en stor organisator, der ikke gik af vejen for nogen udfordring: Det var Bjarne, der organiserede Rolfs store Meisner Cup. Det var ham, der som DAU's uddannelsesleder kunne samle over 100 trænere, ledere og listeførere til kursus på Lalandia i Rødby, og det var ham, der dygtigt samarbejdede med DIF om DAU's permanente træner- og lederuddanelse. Og det var Bjarne, der turde give sig i kast med opgaven som teknisk chef ved EM i Valby-Hallen i 1992.
Bjarne var en god kammerat med et helt enestående gåpåmod - han fik virkelig ting til at ske - og hans indsats har været af kæmpestor betydning for vores sport. Jeg vil savne ham.

Æret være hans minde.

Bjarne modtog Danmarks Brydeforbunds æresnål i guld helt tilbage i 1998. Den daværende formand for Danmarks Brydeforbund Allan Jakobsen udtalte ved overrækkelsen, at Bjarnes meget store arbejde for A.K. Rolf, har gjort ham meget fortjent til denne udmærkelse. Bjarne har altid kæmpet for brydesporten, og sat sit præg på mangt og meget. Trods den stærke position, som Bjarne Haubro-Hansen har haft, har han altid været meget uselvisk og altid tænkt på, hvad der kunne gavne brydesporten bedst.

Bjarne bisættes fra Holme-Olstrup Kirke fredag, den 12. februar 2016 kl. 13:00, og alle er velkomne til at deltage.


af Torben Lindby / Mads Juhl / Danmarks Brydeforbund - 08.02.2016