Nytårs hilsen

Nytårs hilsen fra formanden                                                                                                 

Kære allebrydeentusiaster.

Håber I alle havde en god jul og en dejlig nytårs aften og ikke mindst får et berigende nytår.

2013 blev især præget af ”Save Wrestling”. Aldrig har brydesporten fået så megen opmærksomhed også i lille Danmark. Det endte godt og blev også et ”wakeupcall” for FILA, det Internationale Brydeforbund.

Dansk brydning fortsatte sin vante gang, og bakkede godt op om ”Save Wrestling” på sidelinjen især via Facebook. På den vante side tæller ganske mange timers arbejde med træninger, samlinger, stævner, mesterskaber, brydeskoler og camps. Diverse tilgangs projekter og tiltag mhp at skabe et attraktivt klubmiljø og fastholde brydere, trænere og ledere.

På den uvante side vil jeg især komplimentere de sjællandske klubber for at ændre konceptet i Kredsturneringen. Det blev mere til en træningsturnering, med udgangspunkt i de værdier vi gerne vil skal præge implementeringen af ATK. BK Thrott arrangerer nogle ministævner som ligeledes harmonerer godt med ATK. Der rører sig mere og mere på pigesiden med flere fælles træninger og camps ”kun” for piger. Henrik Larsen, træner i Aars har et hold for handicappede børn og unge. TV2 Nord lavede et fremragende indslag om dette.

Der er gang i masser af gode og lignende tiltag rundt om i klubberne, og der skal lyde stor anerkendelse og kæmpe tak til alle jer frivillige derude, som gør det muligt. TAK!

På elitesiden blev vi igen projektstøttet af Team Danmark efter i flere år at have modtaget individuel støtte til Mark og Håkan. Anders Ekström, Fredrik Bjerrehuus og Tobias Fonnesbek blev inkluderet sammen med Mark O Madsen som fortsat er vores flagskib og klart modtager mest støtte. Tobias fik debut bådeved EM og VM og tog medaljer ved internationale grandprixer. Mark viste, at hanfortsat hører til blandt de bedste i verden. Blev nr. 1 ved det Ungarske GP,hvilket kvalificerede ham til Golden Grandprix i Baku, hvor han blev nr. 2. Mest imponerende var en 5. plads ved VM i Budapest efter en tommelfinger operation, lang genoptræning og bare 14 dages kamptræning. Fuldstændig fantastisk!

BK Thor N og BK Thrott satte os igen på verdenskortet med deres FILA stævner Thor Masters og Aarhus Open begge med trænings samlinger efterfølgende. To meget flotte stævner med højt niveau.

Der skal også her lyde stor anerkendelse og kæmpe tak til Szymon Kogut, Thor Hyllegaard og Håkan Nyblom og de der assisterede, for indsatsen omkring landsholdet og team 2020. TAK!

Lütfü Atay, vores bedste dommer, med det erklærede mål at dømme ved OL i Rio 2016, kom nærmere målet, da han blev opgraderet til Olympisk Kategori og fik debut ved senior EM og VM med succes. STORT tillykke og tak for indsatsen! Også STOR tak til alle andre dommere og ikke mindst listeførerne for at gøre stævner og mesterskaber muligt.

Arbejdet med brydesportens bog om aldersrelateret træning fyldte en del. Bogen er på vej til trykkeriet, og med lidt held kan vi præsentere den ved Kolding Cup den 18.1.2014.

Og vi skal som I nok har erfaret i gang med at implementere ATK fra 1.1.2014.Team Danmark har imødekommet vores ansøgning og bevilget et tilskud på 450.000 til en tre årig implementeringsperiode.

Vi bruger landstrænerne og evt. nogle landsholdsbrydere som soldater i markenog så er jeg og Michael Yde projektledere / administratorer / indpiskere. Dettebliver bemandingen i 2014. Hvis det går godt, fortsætter vi sådan medundtagelse af mig. Jeg er kun med til at skyde det i gang.

Som en del af projektet vil vi bruge fire klubber som skal være "firstmovers". Vi har taget kontakt til Herning, BK Thrott, AK Heros og BK Thor N. Indtil videre er der positive tilsagn fra tre af klubberne.Vi har infomøde med Herning lørdag den 3.1.2013 i forbindelse med team 2020 samlingen.

Klubberne er valgt ud fra potentiale, men også fordi landstrænerne er tæt på klubberne.

Implementeringsplanen kan i grove træk ses HER

Det kan lyde som om 1.1.2014 er dag ET med ATK implementering!
Sandheden er, at vi har været i gang længe / siden 2008 hvor vi for første gang stødte på begrebet. Nogle har været i gang endnu længere. Der er mere leg i træningen for puslinge brydere i dag, end der var for 15 år siden. Nybegynderstævner,niveauopdelt, uden vejning og uden faldsejre så dagens lys i starten af nullerne. Vejning af puslinge to gange om året i stedet for ved hvert stævne kom til senere osv.

Vi håber naturligvis I vil tage godt imod det vi kommer med. Det bliver ikke bare et skræddersyet projekt.Vi vil bestræbe os på at tage udgangspunkt i den enkelte klubs udfordringer.

På egne og bestyrelsensvegne.
Rigtig godt Nytår, vi glæder os til at se jer derude.
Palle Nielsen, Formand


af Else Kilgod - 03.01.2014