Resultater fra Pytlasinski 2013 i Warszawa, PolenEfter en 10 dages hård træningssamling i Spala, Polen, drog den danske delegation bestående af bryderne Tobias Fonnesbek 60 kg (Thrott), Anders Ekstrøm 66 kg (BK Thor) og landstræner Szymon Kogut til Warszawa, Polen for at deltage i FILA turneringen Pytlasinski Cup.

Pytlasinski Cup er normalt en meget stærkt besat turnering med deltagelse af brydere fra mange markante og toneangivende brydenationer og i år var heller ingen undtagelse. Her benyttede mange brydere muligheden for at teste formen af før det nærtstående VM i Budapest.

I 60 kg var der 29 brydere indvejet, heriblandt Tobias Fonnesbek. I første kamp stod Tobias overfor Mevlut Arik fra Tyrkiet. Det blev en tæt dyst, hvor Tobias formåede at holde en føring på 1-0 indtil de sidste 30 sekunder af kampen. Dog måtte Tobias ved slutfløjtet se sig slået med 3-1 til den tyrkiske bryder.


Tobias i blåt

Det blev en ren polsk finale i 60 kg mellem Michal Tracz og Edward Bersegjan, hvor Michal Tracz tog guldet. Tobias mødte dem begge i juni ved det tyske Grand prix, hvor Tobias ganske overbevisende slog Tracz og efterfølgende tabte til en meget tæt kamp til Bersegjan.

Norske Stig Andre Berge gjorde en god figur ved turneringen, men tabte desværre bronzekampen til Ibraqim Labazanov fra Rusland. I den anden bronzekamp lykkedes det Taleh Mammadov fra Aserbajdsjan at sikre sig bronzemedaljen ved at slå russiske Semenov.

I 66 kg hvor Anders Ekstrøm stillede op var der 33 indvejet. Her mødte han i første kamp Atakan Yuksel fra Tyrkiet, som er en stærk bryder med en 5. plads ved EM i Georgien i år. Anders tabte desværre kampen med 0-7 og da Yuksel tabte kvartfinalen til Adam Kurak fra Rusland, betød dette et exit for Anders.


Arkivbillede - Anders i blåt

66 kg blev vundet af den nyligt kårne europamester 2013 og OL sølvvinder 2012 Tomas Lorintz fra Ungarn. Han sikrede sig guldmedaljen ved at besejre europamesteren fra 2012, Frank Stabler, som ligeledes har en 5. plads fra OL i London i bagagen. Bronzemedaljerne gik til Adam Kurak og Sachino Davitaia fra hhv. Rusland og Georgien.

De øvrige resultater kan ses HER

Bryderne vender for en kort stund hjem til Danmark for igen at drage til Zakopane, Polen på træningssamling fra den 12.-22. august, som en del af de sidste forberedelser til VM i september. Delegationen vil her bestå af seniorbryderne Tobias Fonnesbek, Mark O. Madsen, Anders Ekstrøm, juniorbryderne Rajbek Bisultanov og Mark Kjæp samt landstræner Szymon Kogut, ungdomslandstræner Thor Hyllegaard og Håkan Nyblom.

Amir Lavasani


af Amir Lavasani - 05.08.2013