Turbrev fra Czech Republic

Turbrev  " L I D I C E Sokol Cup 2011", Czech Republic

3 klubber havde sat hinanden stævne i en bus fra Frederikshavn til Kladno Tjekkiet. Efter en længere busrejse ankom de 3 klubber, Alsia fra Sønderborg, FFI Brydning fra Frederikshavn og KIF Brydning fra Kolding til det gule marked i Prag, hvor der var indlagt tid til lidt shopping og udvikling af handelstalenter, man skal ikke sige at brydning ikke er alsidig. Herefter fortsatte vi til Kladno, hvor vi om eftermiddagen blev tjekket ind, og om aftenen blev indvejningen foretaget.


   billedet er det Nicolai Schrøder i Finalekampen mod den lokale helt!

Stævnet startede kl. 11 om lørdagen med 328 brydere fra 9 nationer, i alt var 39 klubber med ved stævnet. alt foregik på Tjekkisk, men der var god hjælp fra lokale engelsk talende brydere, og fra de ledere og brydere, der havde været af sted til Kladno før.  Stævnet blev afviklet efter ”direkte eliminerings” regler, eller på dansk vind eller forsvind.

Alisa havde 2 brydere med, Kif 4 bryder og FFI 8 brydere, 50 % af bryderne havde medaljer med hjem, således høstede vi søndag til finalerne 2 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer. Generelt kan der siges at niveauet var højt med mange gode og lige kampe på brydemåtten. Bryderne generelt syntes vel matchet i turneringen niveau, hvilket gør hele den lange tur værd at overveje at gentage til næste år.

På turen mødte bryderne også en anden kultur, morgenmaden og frokost var anderledes end hjemme ved mor. Efter indmarchen var der mavedans og hele hallen var lidt kaotisk med de mange brydere blandet på kryds og tværs. Alligevel ser man på tværs af klub og landeskel den gode sports ånd og anerkendelse af hinandens præstationer, ikke kun når man på måtten giver hånd før og efter kampen, men når man ser en bryder der har tabt eller vundet få et venskabeligt klap, klem eller anerkendende nik fra en anden deltager han slet ikke kender! Flere brydere nåede at besøge det lokale vandland, der var nabo til stævnet, her var ting også anderledes end hjemme. Lørdag aften var der fest banket i klubbens værtshus, dog kun for de voksne, men se det er en helt anden historie! J

Venlig hilsen
Christian Husted fra Kolding


af Else Kilgod - 22.05.2012