OL forberedelserne inde i afgørende fase

Trods omstændighederne med Ryszards død, er fungerende landstræner Szymon Kogut tilfreds med situationen for OL satsningen lige nu.

Szymon;
”Det er klart at vi er sat tilbage og må tage en dag af gangen og tage den derfra.
Men samlingen i Polen med verdensklasse brydere fra, Polen, Frankrig, Tyskland, Sverige, og Norge er et godt skridt på vejen. Den megen kamptræning er lige hvad bryderne har brug for lige nu. 
I dag har været den hidtil hårdeste, med lidt teknik og så ellers masser af situationskampe og fulde kampe.
Der bliver dog også plads til at slappe af og hygge med kortspil”.


Der er 19 dage til der er afgang til VM i Istanbul. 21 dage til Anders Ekstrøm skal i kamp, 22 dage til Fredrik Bjerrehuus skal i kamp og 23 dage til Mark O. Madsen skal kæmpe.
I Kamp ved et VM hvor de seks bedste i hver vægtklasse kvalificerer sig direkte til OL 2012 i London.
Et VM der foregår i et land hvor du bliver heltedyrket, hvis du som bryder tager medalje ved EM, VM og OL. Et VM der brydes i en hal, hvor der bliver plads til 15.000 (vilde) tilskuer og der forventes udsolgt.
Forventningerne til de danske brydere er selvsagt droslet ned.
Selvom Anders deltager ved sit andet VM, så bliver rammerne anderledes end 2009 i Herning.
Både Anders og Frederik vil nok uden tvivl få sig lidt af en overraskelse. Ingen tvivl om at der venter en stor oplevelse og værdifuld erfaring.
For Mark, som har prøvet det meste, skal det blive spændende at se, hvor han står, når det går løs og forhåbentlig rækker det til minimum en sjette plads.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 22.08.2011