Resumé fra London

Mark O. Madsen og Håkan Nyblom til London Wrestling International Invitational

London varmede op til næste års OL med test turneringen London Wrestling International Invitational som foregik 10. og 11. december 2011 i Excel Centre London. Det var arrangørernes sidste generalprøve, før det store OL arrangement løber af stablen i sommeren 2012. Her var 196 brydere fra 31 lande inviteret. Det var også en gylden mulighed for Håkan Nyblom og Mark O. Madsen til at prøve kræfter mod verdens bedste brydere og samtidig opleve stemningen i den hal, hvor OL i brydning afholdes næste år.

Turneringen bød på succes til Håkan Nyblom i 60 kg, hvor der var opstillet 10 brydere. I første kamp mødte Håkan, Tarik Balmadani fra Frankrig, som Håkan tabte til i 2 perioder. Franskmanden gik hele vejen til finalen, så Håkan fik derfor muligheden for at kæmpe om en bronzemedalje. I bronzekampen skulle Håkan møde en af nutidens allerbedste brydere, nemlig Rovshan Bayramov fra Aserbajdsjan som har erhvervet sig 3 VM medaljer, 2 EM medaljer og 1 OL medalje og i tillæg er den regerende verdensmester i 55 kg. fra 2011. Håkan leverede en fantastisk præstation og besejrede Bayramov i 2 perioder med 2-2 og 1-0 og sikrede sig dermed en flot bronzemedalje.

I 74 kg vægtklassen var der ligeledes opstillet 10 brydere. I første kamp skulle Mark O. Madsen bryde mod den stærke og rutinerede bryder Alexsandr Kazakevic fra Litauen, som har deltaget ved OL i 2008 i 66 kg og også har vundet bronze ved Pytlasinski Cup 2011. En utrolig tændt Mark O. Madsen gik ind fra starten af kampen og dominerede. Desværre lykkedes det ikke Mark at score point i parterre i 1. periode, da litaueren rejste sig op, da Mark forsøgte sig med et hovedgreb. Anden periode var også meget intens, hvor det var Marks tur i parterre. Mark forsvarede sig vældigt godt og det lykkedes ikke litaueren at score point. Tredje periode blev lige så intens som de forrige, hvor Mark i tillæg fik et slag i øjet af litaueren. Mark tabte lodtrækningen og formåede desværre ikke at score point. Den litauiske bryder tabte desværre semifinalen, hvilket betød et exit til Mark, som sluttede på en 8. plads i vægtklassen.

Dette var sidste turnering for danskerne i år. Vi ser frem til masser af succes for dansk brydning i det nye år.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 12.12.2011