Mark O Madsen ankommet til træningslejren i Polen

Mark O. Madsen ankommet til træningslejren i Polen 

Efter en længere periode med træning under hjemlige himmelstrøg i BK Thor er det nu blevet tid til min første træningslejr i udlandet.  

 

Landstræneren Ryszard Swierad og undertegnede, er taget til det nordøstlige hjørne af Polen, nærmere betegnet Gizycko, for at træne med det polske landshold.

Turen herned foregik med fly fra København til Gdansk og derfra videre med bil til Gizycko. De 278 km, som er afstanden mellem Gdansk og vores destination, tog os ca. 4 timer at tilbagelægge. Den medbragte GPS guidede os ud på de små og kringlede polske landeveje, og vi havde derfor rig mulighed for at se nærmere på det grønne og sommerklædte polske landskab.   

Jeg har, ved en tidligere lejlighed, haft mulighed for at stifte bekendtskab med byen Gizycko og det omliggende område. Træningscenteret, hvor vi bor og træner, ligger klods op af Polens næststørste sø og er omgivet af en masse skov.

De naturskønne omgivelser, som danner ramme for stedet, er særdeles velegnet til såvel brydning samt til alternativ træning som cykling, løb, styrke og kajak.   

Vi er blevet indlogeret i de samme hytter, som jeg boede i sidst. De er af ældre dato, men fungerer udmærket. Der er et nyt træningsanlæg og hotel under opførsel på området. Det kommer til at rumme en stor hal og muligheder for overnatning, Det er uklart, om vi skal træne i den nye hal eller i faciliteterne inde i skoven. Det har naturligvis alt sammen sin egen charme. 

 

Ryszard Swierad foran vores hjem de næste 10 dage.   

Træningslejren bliver ledet af den polske landstræner Ryszard Wolny, som er mangfoldig medaljetager ved EM og tidligere Olympisk guldvinder tilbage i 1996. Ryszard Swierad var i øvrigt landstræner for det polske landshold i 1996, hvor Polen præsterede at vinde ikke mindre end 3 Olympiske guldmedaljer.

Ambitionen for denne træningslejr er, at den skal være med til langsomt at vende min krop til den øgede træningsmængde, som jeg skal igennem frem mod NM i Nykøbing F. og Verdensmesterskaberne i Moskva.

Der er i programmet lagt op til 2 træningspas om dagen, bestående af både brydning, styrke, løb, kajak, gymnastik m.m.

Træningslejren vil blive besøgt at de bedste polske brydere, og jeg vil have rig mulighed for at spare med blandt andre Julian Kwit, som jeg mødte i semifinalen ved VM i Baku i 2007. Polen er stærkt repræsenteret i 74 kg, så træningen skal nok blive underholdende og givende.   

Mandagen igennem ankommer de polske brydere, og vi lægger let ud med noget boldspil og en kort omgang styrketræning.

Vi er faldet godt til, og jeg ser nu frem til, at træningen begynder for alvor. 

Jeg har lånt et kamera fra Danmarks måske største brydefan, Amir Lavasani og håber, at vi har tid til at tage nogle gode billeder, så I kan følge med i træningslejren derhjemme.

Med venlig hilsen

Mark O.

 

 


af Else Kilgod - 23.06.2010