25 brydere sluttede sæsonen af i Frederiksværk

25 brydere sluttede sæsonen af i Frederiksværk

 

 

Talentsamlingen og træneruddannelse i Frederiksværk i weekenden 19. og 20. juni 2010 bar præg af, at det er sidst på sæsonen. Antallet af brydere var ok, men det ønskede niveau for denne DB talentsamling var ikke tilfredsstillende. Der manglede flere af de bedste drenge mellem 11-16 år. Det planlagte program til brydepassene kunne ofte ikke gennemføres. Det forhindrede nu ikke at det blev en sjov weekend. Der blev hygget og gasset.

Antallet af trænere var halveret i forhold til de andre gange, vi har kørt dette koncept.  

Som noget nyt, blev opvarmningen og teknikken til de tre brydepas denne gang filmet. John Lillienskjold, BK Viking Frederikssund, tog sig af denne del. Dennis Nissen, ligeledes BK Viking Frederikssund, lægger det ind på BK Vikings hjemmeside, så man kan downloade det derfra. Det vil være et link med udvalgte øvelser, som skal trænes til næste gang. Når det er klar på BK Vikings side, vil der blive mailet et link rundt. Mange tak til begge for dette initiativ, som vi vil bestræbe os på bliver standard på disse samlinger.

Som nævnt var niveauet hos bryderne ikke tilfredsstillende. Der var 25 talenter, men fysisk og teknisk var der mangler hos de fleste. Det har fra DB’s side ikke været meningen at tage sig af grundlæggende ting. Tanken med disse samlinger er, at udvikle og ”klargøre” brydere til ungdomslandsholdet / evt. et team 2020.

 

Szymon Kogut , AK Heros Frederiksværk, som tog sig af træningen under talentsamlingen, har evalueret med ungdomslandsholdstræner Thor Hyllegaard og det er allerede nu klart, at den planlagte talentsamling den 21. og 22. august 2010 skal se anderledes ud mht. deltagere. For at sikre, at ingen glemmes, skal klubberne stadig selv melde bryderne til. Der vil blive plads til omkring 25 brydere i alderen 11 til 16 år, og de to trænere vurderer, hvem der har niveauet til at være med. DB har planer og forslag liggende til en struktur for talentarbejdet, og indtil der bliver lavet strategi og mål for området, har Szymon og Thor opfordret til, at der laves samlinger for ”boblerne”. Der kunne være en både i Jylland og på Sjælland. Et forslag DB gerne vil gå videre med, men disse samlingerne skal komme i stand på klubinitiativ. DB vil gerne koordinere trænerkapaciteten.

Tak til AK Heros Frederiksværk, årets ungdomsklub 2009, for værtskabet, til Szymon Kogut for trænergerningen, til alle brydere, trænere og ledere.

God sommer  

DB


af Else Kilgod - 22.06.2010