Europamesterskaber

Europamesterskaberne arrangeres i år i Aserbajdsjans hovedstad, Baku. Mesterskabet er allerede i fuld gang og i dag, onsdag har herrerne afviklet de sidste tre vægtklasser i fristil. Russerne var igen ganske overlegne og erobrede i alt fire guld, et sølv og en bronzemedalje og blev dermed bedste nation foran Aserbajdsjan der opnåede tre førstepladser, et sølv og en bronze. Der blev indvejet i alt 115 brydere fra 27 nationer i de syv vægtklasser.

De første tre kvindevægtklasser har haft indvejning onsdag eftermiddag og bryder torsdag. Danmark har ingen kvinder til start så vi må nøjes med at følge kvinderne fra de øvrige nordiske lande. Fredag bryder kvinderne i de fire olympiske vægtklasser og samme dag vejer de første fire vægtklasser i herrernes græsk-romerske brydning ind.

Danmark har kun to mand til start ved dette EM; Frederik Ekstrøm, BK Thor i 66 kg klassen og Rune Nilsson, BK Thor i 84 kg klassen. De rejser til Baku torsdag morgen sammen med landstræner Ryszard Swierad.

Lørdag bliver medaljerne fordelt i 55, 60, 66 og 74 kg klasserne. Mesterskabet slutter søndag, med brydning i 84, 96 og 120 kg klasserne.
Indledende kampe, inklusive semifinaler og repechage starter kl. 13.00 lokal tid og medaljekampene starter kl. 19.30 (lokal tid). Tidsforskellen er + 3 timer.

Du kan følge mesterskabet via Filas website og se kampene på Filas web-tv. Kampene bliver som regel først uploadet efter at hele passet er overstået.

Held og lykke til EM holdet!


af Erik Nyblom - 01.04.2010