Mark o overlegen

Suveræne Mark O. Madsen "brød" den udenlandske dominans ved Thor-Masters.

- Thor-Masters 2010 blev en stor sportslig og arrangementsmæssig succes for BK Thor

Brydeklubben Thor fik lørdag en meget flot start på sit 100 års jubilæumsår, da BK Thor med stor succes afholdte den  8. udgave af den internationale turnering "Thor-Masters" i Nykøbing Falster hallen.

Godt 50 brydere fra Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien var til start, og efter godt 60 indledende kampe var der lagt op til et brag af et finaleshow med 7 finalekampe, hvor BK Thor havde 2 brydere med, og dermed sørgede for at der også var både lokalt og dansk deltagelse i finalerne.

Det var ikke uventet at BK Thors 4-dobbelte VM medaljetager Mark O. Madsen var i finalen i 74 kg Thorbryderen var særdeles suveræn i sine fire indledende kampe, mod svenske, tyske og spanske modstandere, heriblandt Sveriges bedste i 74 kg Robert Rosengren fra Sparta Malmø.

Mark O. Madsen mødte i finalen Tyskland bedste i 66 kg Markus Thätner som blev besejret klart i finalen 2-0 i perioder med cifrene 1-0 og 4-0. I finalen var det en stærkt dominerende thor-bryder der i 2. periode fik slået et særdeles flot "hoved i klemme" på sin modstander til stor glæde for de 300 tilskuere i Nykøbing F. hallen.

Klubkammeraten Niels Esbensen var også i finaleni 96 kg efter 2 sejre i de indledende runder og her blev det til et nederlag til tyske Rolf Linke fra Stralsund med cifrene 1-2 i perioder. Niels Esbensen vandt første periode med 3-0 men tabte efterfølgende med 2-0 og 3-1.

Anders Ekstrøm i 60 kg og Rune Nilsson i 96 kg fra BK Thor hentede en 3.. plads mens  Emil Birkshøj i 55 kg og Frederik Ekstrøm i 74 kg blev nr. 4. Troels Birkshøj i 66 kg og Andy Nielsen i 74 kg endte uplaceret.

Mark O. Madsen der blev eneste dansker der vandt turneringen,  blev for anden gang i turneringens historie kåret til stævnets bedste bryder det skete også i 2008, mens Sparta Malmø blev turneringens sammenlagte bedste klub med 17 point, foran BK Thor der hentede en flot 2. plads med 13 point, mens Spaniens landshold blev nr. 3. med 8 point. De sidste mange års vindere Frankfurt Oder endte "kun" på en overraskende 4. plads.

For BK Thor blev årets udgave af Thor-Masters det hidtil bedste sportslige resultat for Thorbryderne i det stærke selskab, og årets Thor-Masters blev også det hidtil stærkeste, hvor de udenlandske brydere dominerede da der skulle uddeles medaljer.

Arrangementsmæssigt kunne BK Thor også glæde sig over et særdeles godt brydestævne, hvor finalerne havde mange tilskuere men også et flot show med dansepiger og en meget veloplagt Toast-Master i skikkelse af BK Thors næstformand Søren Hyllegaard Pedersen, og som noget helt nyt var der store TV-skærme, hvor kampene også kunne følges.

Resulteter: se venligst BK Thors hjemmeside