Hermod Horsens Campen 2010

Hermod Horsens Brydeklub afholdte i samarbejde og med økonomisk støtte fra Danmarks Brydeforbund, camp for level 1 til 3 brydere for tredje gang, den 15. - 17. okt. 2010
Campen er ligeledes støttet af Danmark Idræts forbund.
Deltager antallet var denne gang halveret, men de 52 brydere fra otte klubber, der var med, fik igen er god oplevelse, med masser af brydning, bryderelaterede øvelser, teknikmærke, VM i bordfodbold, film og socialt samvær.

Halveringen af deltagerantallet tager vi med sindsro. Campen faldt sammen med Bjørne cuppen i Nykøbing Falster og selvom det ikke er samme målgruppe, så kan det knibe med manpower i klubberne til to arrangementer på samme tid. Og så er starten af efterårsferien nok også en forhindring for nogle. Men det var den mulighed vi havde i år.


De fleste ankom fredag aften for at finde indkvartering på Lundagerskolen, der med det store fællesrum, og åbne køkken, samt masser af klasselokaler gav gode rammer. Heros Frederiksværk måtte kæmpe ekstra hårdt, da bussen strejkede i Nyborg. Forsikringen var i orden i forhold til videretransport, så de ankom stadsmæssigt i taxa. Hallo, vi er fra Heros og giver op på halvvejen, lød det fra to helt nye forældre, da de ankom 23.15, med nogle pænt trætte brydere. Der blev hurtigt varmet mad, og så ellers til køjs.

Lørdag morgen stødte der yderligere forventningsfulde brydere til og kl. 10.00 blev der budt velkommen til campen, med præsentation af aktivitetsprogram.Konceptet var lig sidste med forskellige stationer, denne gang var den ene station dog fodbold kamp.

Den ene af stationerne var igen muligheden for at gå op til Danmarks Brydeforbunds mærker. Henholdsvis motorik mærket, bronze og sølv mærket.
Det er fjerde gang og det er dejligt at se forbedringerne i forhold til sidst. Men samtidig har vi fra DB’s side skærpet kravene for at bestå, så flere måtte sande at der skulle trænes mere frem mode næste camp. 28 bestod motorik mærket og 19 bestod bronzemærket. Otte af dem der bestod bronzemærket var to motorikmærket først. De level tre brydere der var med, prøvede kræfter med sølvmærket. Der skal bruges en del timer i træningslokalet inden den er i hus, men forhåbentlig de fik smag for det. Det var i hvert fald dejligt at se hvordan flere lige prøvede teknikmærke øvelser af mellem passene.

Hæftet med motorik og bronzemærket er for nylig blevet mailet ud, DVD med alle mærker er sendt ud til klubberne tidligere på året. Jeg vil få det hele gjort tilgængelig på hjemmesiden. Hæftet med sølvmærket er under udarbejdelse, guldmærket er indtil videre kun på DVD, med VM Bronze vinder fra Herning, Håkan Nyblom i hovedrollen.

Hatten af for alle bryderne, de kastede sig ud i programmet med højt humør og god energi og gik koncentreret til opgaven med prøverne.
Efter aftensmaden var der VM i bordfodbold på fire borde for alle. Kanon tiltag og noget der afslørede vindermentalitet hos både børn og voksne, det var ikke bare for sjov.. Aftenen sluttede af med film, snolder og sodavand og kl. 23.00 var de fleste gået omkuld i soveposerne, helt færdige af dagens udfoldelser.


Søndag forsatte programmet med opvarmning og derefter brydekampe. Bryderne var sat sammen i hold på tværs af klubberne.
C
ampen sluttede med frokost, overrækkelse af medalje for deltagelse, samt motorikmærke og teknikmærke bronze.
Igen igen vil jeg fremhæve den fantastiske opbakning fra de forældre og trænere der var med og løftede i flok. Flere var med for første gang og vidste ikke helt hvad de havde sagt ja til, men var åben og klar til at give en hånd med. OG der skal lyde, ET STORT TAK til Hermod Horsens for en rigtig god camp.
Vi ses til Lille Bjørne Campen, i marts 2011.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 18.10.2010