Get movin -Get brydning 2010

Sundhedsstyrelsen lancerer igen år, med start i denne uge, kampagnen Get Movin i samarbejde med DIF og special forbundene. Baggrunden er at mange børn og unge bevæger sig for lidt.

Det glæder Danmarks Brydeforbund at sundhedsstyrelsen igen igen markerer dette store problem.

Danmarks Brydeforbund har været med alle årene, og tøvede heller ikke med at deltage i år. Med støtte fra sundhedsstyrelsen er der sat midler af til 10 arrangementer, og i lighed med de andre år har det har ikke været noget problem at få arrangementerne afsat, tværtimod.
Vi kommer til Helsingør, Frederiksberg, Amager, Nykøbing F, Odense, Kolding, Aarhus og Randers. Frederik Ekstrøm, Anders Ekstrøm, Esben Fonnesbek og undertegnede sætter gang i den gode kamp. 

Vidste du:
At børn og unge bliver både gladere og sundere, hvis de rører sig Deres risiko for overvægt, sukkersyge og forhøjet blodtryk falder. Samtidig får børnene større selvtillid, bedre koncentrationsevne og livsglæde.

At nye tal fra Undersøgelse af de11-15-åriges livsstil og sundhedsvaner i 2008 viser, at udviklingen går den forkerte vej. Andelen af piger, der bruger tre eller flere timer foran computeren eller fjernsynet, er steget fra 49 procent i 2003 til 69 procent i 2009. Andelen af drenge er steget fra 72 procent i 2003 til 82 procent i 2009.

Tallene viser desuden, at de unge, der bevæger sig mindst i løbet af ugen, også er dem, der tilbringer mest tid foran fjernsynet eller computeren.

Dertil kommer, at kun en tredjedel af drengene og en femtedel af pigerne mellem 11 og 15 år bevæger sig mindst en time hver dag, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. 
 
Se mere på www.getmoving.dk 

Kampagnen er i gang og er koncentreret omkring uge 41, men arrangementerne kører videre i uge 43, 44 og 45 

Get movin – get brydning 

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 11.10.2010