BK Thors bjørne kæmpede sig til en flot plads i Top 3 i "Bjørne stærkt Bjørne cup"

Brydeklubben Thors internationale ungdomsturnering Bjørne cup nåede nye højder, da det hidtil stærkeste Bjørne cup blev afviklet i Nykøbing Falster hallens hal 3 - og hvor Bjørnepokalen for første gang endte i Polen.

Med 196 brydere fra 6 nationer nåede Brydeklubben Thors traditionsrige Bjørne cup helt nye højder, da den 16. udgave af den stærke ungdomsturnering blev afholdt i den nye hal 3, i Nykøbing Falster hallen.

Den stærke ungdomsturnering havde for første gang nogensinde hele 6 nationer til start, med brydere fra Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Frankrig og Polen, og selvom 196 deltagere langt fra er det højeste deltagerantal ved et Bjørne cup, så var kvaliteten i højeste klasse, med blandt andet 6 EM og VM deltagere for sommerens internationale ungdomsmesterskaber.

Nye bekendtskaber  ved årets Bjørne cup var blandt andet det stærke polske regionalhold - AKS fra Radom ca. 80 km fra Warszawa, der havde 37 deltagere til start samt finske Team Ilmajoen Kisailijat - to nye hold som viste sig at være meget stærke hold.

For værterne og 100 års jubilaren BK Thors "unge bjørne" måtte der kæmpes usædvanligt hårdt for at holde sig i top 3 i holdkonkurrencen blandt de godt 30 klubber, der var til start. BK Thor havde inden lørdagens Bjørne cup vundet turneringen ikke mindre end 13 gange, kun afbrudt af sejre fra tyske Frankfurt Oder, der to gange havde henvist thorbryderne til 2. pladsen.

Ved dette års stævne blev det til en 3. plads, og selvom det resultatmæssigt er den "dårligste" placering for BK Thor ved Bjørne cup, så var det måske samtidigt det flotteste resultat af thorbryderne nogensinde i det knaldhårde selskab på egen bane.

Det blev polske AKS, der sejrede suverænt i holdturneringen med 44 point, mens finske Team Kisailijat havde 28 point på 2. pladsen og BK Thor på 3. pladsen med 27 point. Sidste års vinder fra Frankfurt Oder endte helt nede på 6. pladsen, hvilket også fortæller hvor stærk turneringen var i år.

Inden da havde BK Thors brydere hentet 3 guld, 1 sølv og 5 bronzemedaljer i egen hule. Guldet sørgede Jonas Møller for i puslingenes 29 kg, og det samme gjorde Nikolai Mohammadi i drengenes 29 kg. BK Thors helt egen store og robuste bjørn Ronni Volthers sørgede for den sidste guld i ungdom/juniorernes 85 kg hvor han i suveræn stil efter 3 sejre gik til tops.

Den nordiske juniormester Anders Ekstrøm måtte "nøjes" med sølv, da han tabte til polske
Michal Kosla i finalen, efter en ellers meget stabil og god indsats gennem hele turneringen.

Der var bronzemedaljer til Mikkel Jensen i 26 kg puslinge, Oscar Schwarz i 29 kg puslinge, samt Kevin Nielsen i 38 kg drenge og Patrick Hyllegaard Pedersen i drengenes 42 kg. Den sidste gik til Emil Birkshøj i ungdom/juniorernes 63 kg.

Patrick Hyllegaard Pedersen i rød trikot

En helt OK-medaljehøst i det stærkeste Bjørne cup nogensinde, hvor der traditionen tro også blevet kåret de bedste brydere i hver årgang. Turpal Bisultanov fra Herning blev kåret til bedste puslingebryder. Finske Niko Erkkula fra Team Ilmajoen Kisailijat blev kåret til bedste drengebryder. Piotr Przepiorska fra polske AKS blev kåret som bedste ungdom/juniorbryder og tyske Lydia Nürnberger fra Lückenwalde blev kåret til bedste pigebryder.

Organisatorisk kunne BK Thor igen glæde sig over et godt Bjørne cup - og kunne for 2. gang på blot 2 måneder glæde sig over at den nye hal 3 i Nykøbing F. Hallen egner sig særdeles godt til brydestævner.

For Brydeklubben Thor var det den 5. store brydeturnering i 2010 her i jubilæumsåret, som nu bliver rundet af med en stor jubilæumsfest lørdag den 6. november 2010 i klubhuset på Industrivej 8.

Resultatliste Bjørne Cup 2010
Team Classification Bjørne Cup 2010

Med sportslig hilsen
Morten Ahlefeldt Hansen
Formand BK Thor Ttlf. 25 18 20 20


af Else Kilgod - 17.10.2010