Med præcis en måned til VM i brydning er det danske brydelandhold fuldtallig

Når VM i brydning om præcis en måned, den 21. september begynder i Herning, bliver det med seks mænd og en kvinde til at forsvare de danske farver på hjemmebane. Til at markere at der nu kun er en måned til VM begynder, afholdte VM i brydning i går fælles pressemøde i Rådhushaven på Københavns Rådhus sammen med VM i Taekwondo, der til oktober ligeledes skal afholde VM i Danmark. Det danske brydelandshold til VM kommer til at består af Nanna Hyldegaard Pedersen 55kg, Anders Ekstrøm 55kg, Håkan Nyblom 60kg, Frederik Ekstrøm 66kg, Mark O. Madsen 74kg, Rune Nilsson 84kg og Jesper Viholt 96kg.

Håkan Nyblom, der til daglig repræsenterer Herning Brydeklub, og om nogen kommer til at være på hjemmebane når han lørdag den 26. september skal kæmpe om medalje i 60 kiloklassen, udtalte efter det officielle VM holdbillede var taget ”Formen er som den skal være nu. Der er en måned til VM, og jeg har én træningslejr tilbage. Den skal jeg bruge på at pudse formen af, inden det går løs. VM på hjemmebane er noget helt specielt. Det oplever man kun én gang, så jeg glæder mig meget. Jeg håber, at der bliver tæt pakket i hallen i weekenden, så der kommer en rigtig god stemning. Min bedste placering til et VM er indtil videre en 8. plads. Den satser jeg på at tangere eller forbedre. Mark er nummer et. Det har han lige vist med sin sejr i Polen. Han er absolut favorit, så jeg håber meget, at han vinder guld på hjemmebane”

Foto: Klaus Sletting Jensen

Ud over det danske brydelandhold var borgmestrene fra de to værtsbyer også til stede for at bakke op om de to events. Hernings borgmester Lars Krarup udtalte i forbindelse med pressemødet ” Jeg har rigtig store forventninger til VM. Pressemødet sammen med taekwondo er med til at markedsføre brydning, så to relativt små sportsgrene bliver gjort synlige. VM i brydning er en stor sportsevent, og Herning Kommune er rigtig glade for og stolte af, at afholde VM. Det er med til at positionere Herning som et oplevelsernes centrum. Der vil være stor mediebevågenhed, som med garanti vil sætte Danmark på verdenskortet. Vi er klar, og vi glæder os!

Formanden for Danmark Brydeforbund Allan Bo Jakobsen udtalte i forbindelse med pressemødet ”Det er utroligt positivt med et samarbejde mellem brydning og taekwondo. Der er mere power, når to forbund går sammen om et fælles arrangement som det her. Det er stort, at Ritt Bjerregaard vil lægge Rådhus til. Vi er nået rigtig langt med forberedelserne til VM, og stemningen er rigtig høj. Vi har nået det budgetterede mål for billetsalget og sponsorindtægterne, så lige nu ser det rigtig fornuftigt ud på den økonomiske side. Samtidig er bryderne nået det niveau, de skal være på en måned inden VM. Nu håber jeg meget, at de topper til VM, så vi kan få medaljer til Danmark. Jeg har en lille personlig drøm om to medaljer. Men VM er utrolig tæt. Der er ingen tvivl om, at vi har kvaliteten til at vinde medaljer. Den store interesse der har været i dag, er forhåbentligt et udtryk for, at flere og flere begynder at interessere sig for VM. Jeg håber, at der kommer mange tilskuere, så vores brydere får den bedst mulige opbakning”

Foto: Klaus Sletting Jensen

Sport Event Denmark, der er den tredje part i VM i brydning, var også repræsenteret ved pressemødet ved direktør Lars Lundov. Ligesom de to andre parter ser Lars Lundov meget frem til VM i brydning og er meget positiv over den måde, forberedelsen til VM i brydning indtil videre forløber ”Det er meget positivt, at det budgetterede billetsalg er nået. Det skyldes især, at Danmarks Brydeforbund har gjort en masse tiltag. Det er vigtigt, at DR dækker VM i brydning, da det er en stor international begivenhed. Det er meget glædeligt, at DR vil bruge energi på en lille sportsgren, som brydning jo er i Danmark. Men på verdensplan er den stor. Sport Event Denmark vil med VM i brydning promovere Danmark som en god eventnation. Danmarks Brydeforbund, Herning Kommune og Sportevent Denmark har haft et super samarbejde. Jeg håber, at danskerne gør det godt til VM, da det vil skabe større interesse for brydning herhjemme. Sammen med VM i taekwondo er VM i brydning de to største sportsbegivenheder i Sportsåret. VM i brydning er en juvel i sportsåret. Jeg har en rigtig god mavefornemmelse omkring VM”

 


af Mads Bang Aaen - 21.08.2009