Masser aktiviteter med Olympia Wrestling

Sommerferien er forbi, det betyder endnu flere aktiviteter med Olympia Wrestling i de 6 deltagende byer.

Herning havde 2-3-4 og 5 klasserne fra Gullestrup skole på besøg, hvor de 100 børn stiftede bekendtskab med skolebrydning, kamplege og brydeteknikker fremvist af Brian Jørgensen. Arrangementet blev en succes – der mødte 8 nye brydere op til træning to dage senere.

I Århus har Thrott været synlige ved lokale arrangementer, eksempelvis Gellerups fritidsklubs årlige sommerfest hvor 400 børn og voksne var mødt frem. 100 af børnene nåede at prøve kræfter med hinanden på brydemadrassen. Derudover har brydning været på plakaten i bydelens aktivitetsdag, der afholdes en gang hver måned. Her deltog 35 bør, ligesom der var mulighed for alle fremmødte forældre at få en snak med klubbens folk og se brydevideoer. Selvom man kunne vinde billetter til VM, blev det desværre ikke det store tilløbsstykke på forældredelen.

Kolding var meget aktive før sommerferien på Munkevænget skole, børnene har fået sedler med at træningen starter igen i dag. Det bliver spændende at følge. Randers var også på skolebesøg før ferien, disse besøg er startet igen og fortsætter 3 uger endnu.

I Odense har man fundet de 15-20 børn der inviteres med til VM, de er gået i skarp træning både på den lokale skole og i klubbens lokaler i Adamsgade. Generelt har det virket at møde børnene hvor de er – i lokalområdet, på skolerne osv. Når interessen senere er skabt, kan de gradvist komme til at træne i klubbernes eksisterende rammer.

I Nykøbing starter man op igen med et samarbejde med to SFO’er. Sammen med de 6-8 børn der har deltaget i sommerferiebrydningen kan SFO’ens børn prøve brydning. At alliere sig med en SFO eller lign, er en rigtig god ide – pædagogerne følger børnene med i brydeklubben, der er opbakning hele vejen igennem. Kan ikke anbefales nok.

I starten af september følger klubberne Hercules og udtager mellem 15 og 20 brydere til at blive en del af et mere ”fast” hold, hvor børnene committer sig til at være med over lidt længere tid. Børnene og deres forældre inviteres med til VM, hvor de får lejlighed til at kæmpe mod hinanden og møde brydere fra deres oprindelseslande.

Vi ses i Herning en måneds tid :-)

Af Esben Fonnesbek


af Mads Bang Aaen - 20.08.2009