Mark O. Madsen gik til tops i forrygende VM-generalprøve

- Den tredobbelte VM-medaljetagere viste storform ved den internationale Pytlasinski turnering i Polen.

Brydeklubben Thors 24 årige tredobbelte VM-medaljetagere Mark O. Madsen viste søndag præcis 6 uger før det går løs ved VM i Herning, at VM-formen er ved at være på plads.
Thorbryderen gik nemlig helt til tops i  den 28. mands store 74 kg klasse, der havde deltagelse af flere af medalje- og mesterskabaspiranterne i Herning, og et resultat som måske betegnes som et af karriererens største triumfer, når der lige ses bort fra resultaterne ved internationale mesterskaber.

Mark O. Madsen vandt første over ungarske Renato Kun fra Ungarn med 2-1 i perioder med cifrene 0-1 - 1-0 og 6-0. Så var startskuddet til en forrygenden Mark O. Madsen som han bedst er kendt og med højt tempo vandt han i  2. runde over Tyske Konstatin Schneider med to gange 1-0 og samlet 2-0. En bryder som Mark O. Madsen tabte til for godt en måned siden.

I kvartfinalen fortsatte Mark O. Madsen de gode takter da han besejrede OL-5´ eren fra sidste år ungarske Bacsi. Mark O. Madsen vandt første periode med 2-0, og ved stillingen 1-0 i anden periode opgave ungareren med en skade.
Nu ventede stærke Valdemaras Vencaitis fra Litauen i semifinalen,  som er EM og VM broncevinder fra 2007. Her blev det til en ny 2-0 sejr da Mark O. Madsen vandt med 3-0 og 2-0.

I finalen satte Mark O. Madsen så tingene helt på plads for en forrygende dag da han kastede russeren Evgeniy Popov i første periode. Russeren er EM-3 er fra 2008.
Dermed fik Mark O. Madsen en stor revanche fra de sidste par stævners lunkne resultater, og en træningslejr de sidste 14 dage i Polen har altså fået Mark O. Madsen helt op i det høje gear, og forventningerne om VM-metal i Herning er dermed igen meget store.

Der var også stor  ros fra Danmarks Brydeforbunds sportschef Erik Nyblom, der mente at Mark O. Madsen ikke er set bedre siden han vandt VM sølv for 2 år siden.

BK Thors to øvrige VM deltagere hos herrerne Frederik Ekstrøm i 66 kg  og Rune Nilsson i 84 kg var også til start og fik henholdsvis 2 og 1 kampe.
Frederik Ekstrøm vandt i første kamp over polakken Krzystof Jagodzinski med 3-0 og 1-0 og samlet 2-0 i perioder. I anden runde blev det til et nederlag til Evgen Kosmyna fra Ukraine, som vandt med 2-0 i perioder med cifrene 1-0 og 3-0.
Rune Nilsson i 84 kg fik kun en kamp da han tabte med 2-0 og 1-0 til Slovakiske Marian Michalik. Da ingen af de to thorbryderes banemænd nåede finalen var VM-generalprøven slut for dem.

Den sidste VM-deltager Håkan Nyblom fra Herning nåede kvartfinalen i 60 kg. Efter to sejre over en polsk og amerikans bryder tabte Herningenseren i kvartfinalen til en bulgarer.

Der venter nu diverse træningssamlinger for den danske VM-trup inden det går løs fra den 21-27 september 2009 i Herning, og hvor thorbryderne skal i kamp i dagene fra den 24-27 september 2009.