Invitation til pressemøde om VM i brydning og VM i taekwondo

Danmarks Brydeforbund og Dansk Taekwondo Forbund inviterer hermed til pressemøde om de nært forestående verdensmesterskaber, der i september og oktober afvikles i henholdsvis Herning og København.

De to mesterskaber bliver de to største events i Sportsåret 2009, hvis man ser bort fra IOC-kongressen. Begge events får deltagelse af omkring 100-150 deltagende nationer og flere tusinde atleter og officials og vil med sikkerhed sikre, at den internationale sportsverdens øjne rettes mod Danmark, ligesom millioner af Tv-seere vil følge de to verdensmesterskaber.

Som små idrætsgrene i Danmark udveksler de to forbund løbende erfaringer og sparrer for at optimere såvel presseinitiativer som den generelle forberedelse af de to events. I forlængelse af dette samarbejde har det været naturligt at lave et fælles pressemøde, der forhåbentlig kan få flere medier til at interesse sig for de to events, når begge events kan dækkes på en gang.Deltagende vil være: De to borgmestre for begge værtsbyer, Lars Krarup (Herning) og Ritt Bjerregaard (København). Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov samt elitesportsudøverne fra begge sportsgrene og repræsentanter fra forbundene.

Dato: Den 20. august 2009 kl. 11.00

Sted: Rådhushaven på Københavns Rådhus

Tidsplan: Fra kl. 11.00 til 11.45:

Uformel snak med de to borgmestre og direktøren for Sport Event Denmark samt bryderne og taekwondokæmperne.

Der vil være opvisning i begge sportsgrene og muligheder for at få gode

billeder. Der er mulighed for at tale med begge borgmestre om, hvorfor

de som kommune vælger at støtte disse to store arrangementer og

hvilke muligheder det som by rummer at være vært for to så store

sportevents.

Fra kl. 11.45 til 12.30:

Præsentation af atleterne – Mød de danske ”stjerner”.

Brydning:

Håkan Nyblom, Rune Nilsson, Frederik Ekstrøm,

Anders Ekstrøm, Nanna Hyllegaard Pedersen.

Taekwondo:

Surachet Singsorn, Philip Reyes, Redouane Chtatou, Cüneyt Hamid,

Lennart Van Deurs Theilgaard, Anders Karlsen, Mark Hansen,

Zakaria Asidah, Sandra B. Christensen, Charlotte Paik Bjelke,

Line Møller Hansen, Michelle Sole, Christina Børglum.

Fakta og projekter tilknyttet de to arrangementer

  • Social vinkel - Danmarks Brydeforbund kører sideløbende et projekt op til og efter VM med at tiltrække unge drenge og piger, der kommer fra socialt udsatte områder og hjem til brydesporten for at give dem et sted, hvor de kan få succesoplevelser og få brugt deres energi.
  • To små og stort set ukendte sportsgrene som hiver hele verden til Danmark. Der er kun 2.000 brydere og 6.000 taekwondoudøvere i Danmark, og dermed er det ikke sportsgrene, der fylder meget i Danmark. Men ude i verden er de to sportsgrene meget udbredte og begge events vil tiltrække aktive fra omkring 100-150 nationer. Alene VM i brydning i 2007 havde et seertal på verdensplan på mellem 300 og 400 millioner, der bliver derfor massiv fokus på Danmark og de to værtsbyer under de to events. Fokus fra områder hvor Danmark ikke normalt er særlige synlige: Korea, de gamle russiske stater og flere af de store mellemøstlige lande.
  • Selv om begge events kæmper om den sparsomme medieplads som de mindre sportsgrene får, har de to events alligevel valgt at samarbejde og udveksle erfaring på flere områder. Hermed kan de udnytte hinandens løbende erfaringer ved at planlægge og afholde to så store events og på den måde måske undgå at løbe hovedet mod de samme mure.
  • Danmarks Radio er host broadcaster på begge events og sender alle dage fra begivenhederne.
  • Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er protektor på begge events
  • Både brydning og taekwondo er store og traditionsrige OL-discipliner.

Med sportslig hilsen

Danmarks Brydeforbund - Dansk Taekwondo Forbund


af Mads Bang Aaen - 05.08.2009