Brydeskolen i Kolding - en stor succes

Sommerbrydeskolen den 3.-6. august var den 8. i rækken og blev for første gang afholdt i klubbens nye, flotte lokaler i Kolding-Hallerne med 21 vakse deltagere – 16 drenge og 5 piger.

Det var også første gang, brydeskolen var over 4 dage i stedet for som hidtil over 3. ”Lige i overkanten”, fortæller min venstre ankel og badevægten, men bryderne var mest stemt for ugekursus og årskursus! Og når så 11-årige Jovica ved medaljeoverrækkelsen foreslår, at også trænerne skal ha’ medalje – ja, så har vi vel lov til at sige, at brydeskolen blev en stor, stor succes.

Programmet bød på masser af brydning, naturligvis: øvelser, lege, akrobatik, konkurrencer, greb og kampe i div. stilarter. Vi så videoen om Mark som 13-årig hjemme i Thor, Nykøbing F. På grund af hovedpersonen brandaktuel her 1 ½ måned før VM i Herning. Derimod stillede Jonas, 11 år, sig ret uforstående over for, at noget så gammeldags som et VHS-bånd stadig er i brug her i 2009! Ja, ja – tiden går – hurtigt!

Traditionen tro var vi på Binderup Strand nord for Skamlingsbanken. Herlig afveksling til det indendørs. Dejligt vejr, syntes også mariehønsene og svirrefluerne.

Onsdag spillede ManU og Barcelona FC under Christians (9 år) myndige ledelse på Vonsild Arena.

Trods dommerens myndige optræden gav fodboldkampen anledning til flere gniderier end samtlige brydepas tilsammen. Det kan man da godt tænke lidt over.

På sidstedagen var der bl.a. brydequiz med både mundtlige og praktiske opgaver, fx: ”Få Jesper ned med en halv nelson med armtræk! Du har et halvt minut til det!” Det interesserede og var spændende at blive testet på både viden og kunnen.

Vores brydeskole startede dagligt kl. 9.30, men om torsdagen først kl. 12. I stedet for som hidtil kl. 13 begyndte den afsluttende traditionelle opvisning så kl. 15.30. Det gav nogle voksne bedre mulighed for at være med. I alt ca. 30 så bryderne lave broøvelser, slå greb og bryde 12 livlige kampe. Masser af velfortjent bifald undervejs.

Så til tops på sejrsskamlen til DB’s medaljer og diplomer og meget mere bifald. Megaflot afslutning, unger! BRAVO! Før ”Farvel og tak for denne gang!” udlevering af konvolutter med holdfoto, collage, KIF-flyer og VM-plakat m.m.

Til sidst takker arrangørerne for opbakning og hjælpsomhed i stort og småt og for godt samarbejde.


af Mads Bang Aaen - 10.08.2009