Martin Lorenzen nr. 1 i Oslo

Eliteudvalget havde 12 brydere til start ved FILA stævnet Oslo Open i weekenden. Der blev i alt indvejet 30 kvinder og 149 mænd fra 10 nationer og stævnet blev gennemført med de nyeste regelændringer.

Danmark stillede med en enkelt deltager i drengenes 66 kg klasse. Mark Kjæp, BK Thor tabte sin første kamp, men vandt den anden, hvilket kvalificerede ham til bronzekampen. Her vandt Mark med 6-0, 6-0 over Daniel Møllerop fra Norge.

I ungdomsrækken (op til 19 år) stillede Danmark med to mand i 58 kg klassen. Martin Lorenzen, AIR var sikkerheden selv og vandt alle tre indledende kampe over norske brydere, uden at give et eneste point væk. I finalen mødte han David Feher fra Ungarn og heller ikke her, var der nogen slinger i valsen, da Martin vandt 1-0, 4-0. Simon Simonsen, Thor V havde ikke sin bedste brydeturnering. Det blev til en enkelt sejr og to nederlag og en placering som nr. 5 i klassen.
I 63 kg klassen var Danmark repræsenteret af Fredrik Bjerrehuus, Herning BK. Frederik vandt sin første kamp, men fik i kampen flækket sit øjenbryn, og blev derefter trukket ud af stævnet.
I 69 kg klassen var der hele 15 deltagere til start. Bedst af danskerne gjorde Frederik F. Nielsen fra BK Thor det, da han blev toer efter tre indledende sejre, tabte finalen til Tibor Fekte fra Ungarn, med pointene 0-3, 0-6. Klubkammeraten Bo S. Bonde vandt sine to første puljekampe, men mødte Fekete i den eneste kvartfinalekamp som han tabte og blev dermed placeret udenfor top-4.

Seniorholdet blev noget decimeret, dels på grund af at vi valgte at lade nogle af de unge brydere bryde i cadet rækken og for at Niels Esbensen var nødt til at blive hjemme på grund af skade.
I 60 kg klassen gik det bedst for Håkan Nyblom fra Herning BK. Han lagde ud med en sikker sejr over Zakaria Gåskjølen fra Norge, hvorefter han tabte en tæt kamp med 1-0, 0-1, 3-4 til Zaur Kuramagomedow fra Rusland. I bronzekampen blev det til en 0-2, 3-0, 4-0 sejr over Alireza Guseynov fra Rusland. Anders Ekstrøm, BK Thor mødte Araz Khalilov fra Rusland i første runde. Anders tabte med pointene 0-7, 0-1 og da Khalilov ikke avancerede til finalen, blev det kun til den ene kamp for Anders.
Frederik Ekstrøm, BK Thor repræsenterede Danmark i 74 kg klassen. I sin første kamp mødte Frederik den senere vinder, Mikhail Ivanchenko fra Rusland og tabte 0-1, 0-5. I repechagekampen vandt han 1-0, 1-0 over Erkki Alak fra Estland. I bronzekampen blev det dog til et 0-7, 0-3 nederlag til Timerlan Merzhoev fra Rusland. Andy Nielsen fra BK Thor havde også taget turen til Oslo. Han vandt sin første kamp hvorefter han lidt umotiveret tabte til Rasmus Tjørstad fra Norge. I bronzekampen vandt Andy på fald over Ruben Holmen fra Norge.
Rune Nilsson, BK Thor vandt sin første kamp i 84 kg klassen over Andrzej Jaworski fra Polen med pointene 0-3, 3-3, 1-0. I semifinalen blev det til et 0-4, 0-1 nederlag til svenske Kristoffer Johansson. I bronzekampen vandt Rune med pointene 1-0, 3-0 over Ermal Agay fra Albanien.
Jesper Viholt debuterede på det danske landhold, ved at i 96 kg klassen møde Przemyslaw Malinowski fra Polen. Det blev til et klart pointnederlag og da polakken ikke avancerede til finalen, blev det kun til en enkelt kamp i debuten.

De nye regelændringer blev afprøvet, uden større dramatik. Nogle af deltagerne havde ikke forberedt sig ret godt, hvilket enkelte kampe bar præg af. Overordnet set var der faktisk god fart på i stående og mange af bryderne forsøgte score point og endda flere end et point i stående. Med en udvidelse fra 60 til 90 sekunder i stående, er der nu en større mulighed for at score point, for de brydere, der har grundkonditionen i orden.