Håkan Nyblom Årets Bryder 2008

Der er ingen tvivl om at bronzemedaljen ved Europamesterskaberne sidste år, var højdepunktet i Håkan Nybloms karriere, og det blev i weekenden belønnet af Danmarks Brydeforbund med prisen som Årets Bryder 2008. ”Det er da dejligt at få den tilkendegivelse, der skal noget til for at få den – og Mark O. Madsen har jo haft patent på den i et par år nu. Der er ingen tvivl om at medaljen ved EM sidste år, var et mål for mig og det har været en kæmpe motivation for at blive ved med at holde dampen oppe til at blive endnu bedre”, siger Håkan Nyblom, der er den første bryder i 73 år som har taget en EM medalje.

Formand Allan Bo Jakobsen og Årets Bryder Håkan Nyblom

Formanden for Danmarks Brydeforbund, Allan Bo Jakobsen mener at Håkon Nybloms præstation ved sidste år EM, er et bevis for, at det kræver vilje og vedholdenhed, hvis man vil være blandt den absolutte verdenselite. ”Håkan besluttede i 1997, da han vandt det nordiske juniormesterskab, at han ville være blandt de bedst – og det blev altså belønnet med en bronzemedalje ved EM i Tammerfors i Finland. Men samtidig viser det også, at det man ikke kommer sovende til en medalje, kampen er hård og man møder mange virkelige dygtige brydere på vejen op. Håkan har udvist stor dedikation og virkelig kæmpet for at nå hertil.”

Med prisen følger en check på 10.000,- kr.


af Mads Bang Aaen - 03.02.2009